ШУТИС, Японы улсын Нийгата мужийн их сургууль хооронд хамтын ажиллагааны санамж бичгийг 2023 онд байгуулсан.
Санамж бичгийн хүрээнд тус их сургуулиас зохион байгуулдаг, олон улсын оюутны хамтарсан 9 дэх удаагийн зуны семинарт Үйлдвэрлэлийн технологийн сургуулийн Хоолзүй, шим судлалын мэргэжлийн магистрант Э.Санчир, төгсөх ангийн оюутан М.Сүндэръяа нар 2024.8.5-8-ны хооронд тэтгэлгээр оролцлоо. Семинар “Sustainable development of Cities and Communities: Thriving locally in a global age” уриатай зохион байгуулагдсан ба Филлипин, Индонез, Хятад, БНСУ, Монгол, Канадаас хоол зүйн шинжлэх ухааны чиглэлээр суралцдаг 33 оюутан хамрагдаж сургалт болон бүлгийн ажил хийж гүйцэв. Сургалтын үеэр Нийгата хот (Niigata city), Цубамэ хот (Tsubame city), Санжо хот (Sanjo city)-ийн зарим үйлдвэрүүдтэй танилцав. Тухайлбал, 21-р зуунд ч өөрчлөгдөөгүй уламжлалт “Саке”-ны үйлдвэр, Мисо шөлний үйлдвэр, Suwada-хутганы үйлдвэр, Tsubamesanjo-Тогооны үйлдвэр, Хойд нутгийн соёлын музейгээр зочилсон сонирхолтой аялал байлаа. Сургалт-семинарын үеэр багаар ажиллаж, оролцогч бүр өгөгдсөн сэдвээр илтгэл хэлэлцүүлж, харилцан туршлага, мэдээлэл солилцсон нь бүх оюутны хувьд мэргэжлийн шинэ найз нөхөдтэй болсон, шинэ санаа, урам өгсөн, дурсамж хадгалуулсан сайхан үйл явдал болсон биз ээ.
https://www.unii.ac.jp/e/news/523/
ШУТИС, ҮТС-ийн Биотехнологи, шим тэжээлийн тэнхим
Хөдөө аж ахуйн биржийн удирдлага, ажилтнууд ШУТИС-ийн харьяа Хөнгөн үйлдвэрийн судалгаа, хөгжлийн хүрээлэнгийн үйл ажиллагаатай танилцлаа
Математикийн тэнхимийн эрхлэгч асан Т.Бавуудоржийн нэрэмжит ШУТИС-ийн Оюутны математикийн XXVIII олимпиад боллоо
Хэнтий аймгийн Лаборатори нэгдүгээр сургуулийн төгсөх ангийнхан ШУТИС-тай танилцлаа
“Эрдмийн XXIV чуулган” шилдэг өгүүлэл шалгаруулах хурлыг 2 үе шаттай, 3 салбар хуралдаанаар зохион байгууллаа
БНСУ, Монгол улсын хооронд дипломат харилцаа тогтоосны 35 жилийн ойн хүрээнд Монгол судлалын Олон улсын эрдэм шинжилгээний хурал болов