Аж Үйлдвэрийн гавьяат ажилтан, ШУ-ны доктор Л.Дамдинсүрэнгийн нэрэмжит мэргэжил сурталчлах “Дэвжээ”тэмцээнийг Үйлдвэрлэлийн технологийн сургуулийн оюутнуудын дунд жил бүр уламжлал болгон зохион байгуулдаг. Энэ жилийн тэмцээний 2017 оны 4 дүгээр сарын 20-ны өдөр зохион байгуулж хүнсний үйлдвэрийн менежмент, хүнсний үйлдвэрийн технологи, хүнсний үйлдвэрийн машин аппарат, хүнсний микробиологи мэргэжлийн таван баг оролцлоо.
Тэмцээнийг засгийн газрын бодлого, үйл ажиллагаатай уялдуулан “Органик хүнсний тухай хууль”-ийг сурталчлан таниулах зорилготой “Шинэ зууны хүнс” сэдэвтэй зохион байгууллаа. “Шинэ зууны хүнс” сэдэвт илтгэл, “Органик хүнсний хууль”-ийн агуулгыг илтгэсэн жүжигчилсэн тоглолт, асуулт хариултын тэмцээн, гэрийн даалгаврын үзүүлэн бэлтгэх удирдамжийн дагуу зохион байгуулж багийн нийлбэр дүнгээр Хүнсний технологи мэргэжлийн “Арвай”баг 1-р байр, Хүнсний үйлдвэрийн менежмент мэргэжлийн “Есөн-Эрдэнэ” баг 2-р байр, Хүнсний үйлдвэрийн машин аппарат мэргэжлийн “Hand of God” баг 3-р байр тус тус эзэллээ. Мөн тэмцээний төрөл тус бүрээр байр эзлүүлэн өргөмжлөл гардууллаа.
Амжилттай оролцсон таван багийн оюутнууд болон тэмцээнийг зохион байгуулсан Хүнсний үйлдвэрийн менежментийн 3-р ангийн оюутнууддаа талархал илэрхийлэн сурлагын өндөр амжилт хүсье.
“Хиймэл оюунаар дээд боловсролын экосистемийг дэмжих нь” сэдэвт Зүүн Азийн дээд түвшний бодлогын хэлэлцээр зохион байгуулагдлаа
ШУТИС-ийн баг “Baku Gym for Challenge–2025” олон улсын тэмцээнээс Алтан медаль хүртлээ
ШУТИС-ийн төгсөгч Б.Наранбат 2024 оны Соёлын биет бус өвийн шилдэг өвлөн уламжлагчаар шалгарлаа
Өвөрмонголын их сургуулийн Үйлс бүтээлийн сургуулийн төлөөлөгчдийг хүлээн авч уулзав.
ШУТИС Узбекстан Улсын Текстил ба хувцас үйлдвэрлэлийн Ассоциацитай харилцан ойлголцлын санамж бичиг байгууллаа